Travel Companies for Crete

There are many English travel companies that offer walking holidays on the island of Crete. Individual- as well as guided walking holidays is being offered. Of course you can say that South-western Crete, with the White Mountains and the famous Samaria Gorge, is the most spectacular area of Crete and that is why most companies offer a walking tour in this area. Although there are some variations, most programs offer more or less the same walking tours. A list of English travel companies that offer walking holidays on Crete is listed on this website.
 
Vanuit Nederland en België worden door verschillende reisorganisaties wandelreizen op Kreta aangeboden. Het betreft hierbij zowel individuele wandelreizen als -reizen in groepsverband. De meeste organisaties concentreren zich op het spectaculaire Zuidwestelijke deel van Kreta, dat bekend is om de Witte Bergen en de beroemde Samariakloof. Een aantal organisaties doet ook het midden- en oosten van Kreta aan dat minsten zo bijzonder is en waar prachtige wandelmogelijkheden zijn! Op deze website is een overzicht weergegeven van Nederlands/Belgische Reisorganisaties die wandelreizen aanbieden op Kreta.

English Travel Companies
 
There are several English travel companies organizing walking holidays in Crete. Almost all of them concentrate their programme on south/western Crete. The different companies are listed below. 

 

Sherpa Expeditions has self-guided walking holiday in South Western Crete.

Pure Crete organizes guided walking weeks in Western Crete.

Ramblers Holidays organizes different guided tours and trekkings in Western Crete.

Headwater offers an independent walking holiday in Western Crete.
Explore has a guided walking tour in Western/Middle Crete.
Inntravel offers several self guided tours in Western- en South Western Crete.

Responsible Travel organizes a guided tour in Western/Middle Crete.
Footscapes Of Crete has self-guided and guided tours in Western Crete.
HFholidays offers a guided walking holiday in Western Crete.
Mistral Singles offers a guided walking holiday for singles in Western Crete

KE Adventure Travel offers a guided tour in Western Crete in the White Mountains.

Freedom Treks offers a self guided tour in South/western Crete

Guardian Holiday Offers organizes a guided tour in Western Crete

The Adventure Company organizes a guided walking tour in Western Crete
New Experience Holidays organizes self guided walking tours in South Western Crete

Activecrete is an alternative tourism business based in Nopigia/Kissamos. They are leading  light to medium walks in the morning and painting courses & workshops in the late afternoon for our guests. 
Afbeelding invoegen

Nederlandse/Belgische Reisorganisaties

Vanuit Nederland en België zijn verschillende reisorganisaties actief die wandelreizen (groeps- en/of individueel) op Kreta aanbieden. Hieronder is een zo volledig mogelijk overzicht van de verschillende reisorganisaties weergegeven.

Wandelen op Kreta is een belevenis! Zeker als u dat doet met de The Happy Walker! Al bijna 20 jaar ervaring in het creëren van geweldige wandelroutes op Kreta. Wij laten u het ongerepte binnenland van Kreta zien met prachtige landschappen en vriendelijke dorpjes. We lopen in internationale groepen en bieden ook individuele wandelreizen aan.

SNP Natuurreizen biedt zowel groeps- als individuele wandelvakanties aan op Kreta. De wandelreizen die aangeboden worden richten zich op Zuid, West- en Midden Kreta.

In West- en Zuid Kreta worden door Ross Holidays zowel wandelarrangementen als trektochten aangeboden.
Stapreizen bieden een tweeweekse groepsreis aan die zowel de uiterste westkust aandoet als het bekende deel langs de zuidwestkust.

Door Topo-Actief wandelvakanties wordt een individuele wandelreis in in West Kreta aangeboden. U loopt aan de hand van een kaart en routebeschrijving verschillende routes in het achterland van Rethymnon.

KaGe Travel organiseert vanuit Mirtos, zuidoost Kreta een groepsreis met verschillende dagtochten. In zuidwest Kreta wordt een trektocht aangeboden.

Strata wandelreizen biedt groepsreizen aan in west Kreta. Tevens kunnen vanuit Kissamos ook dagtochten worden geboekt.

De Vakantieacademie op Kreta organiseert een wandelweek in Oost Kreta met als titel 'Wandelen van de grot van Zeus tot de sterrenhemel van Katharo.' Het is wandelen met een filosofisch tintje!

 

 
 
Anders Reizen biedt zowel individuele- als groepsreizen aan. Bij de individuele reis loopt u in zuidwest Kreta. De groepsreis doet zowel midden- als zuidwet Kreta aan.

Te voet wandelreizen biedt een 15-daagse individuele wandelreis aan in zuidwest Kreta